Cel puțin un polițist bistrițean este cercetat disciplinar anual din cauza alcoolului! Vezi câte cazuri de abateri s-au întregistrat la IPJ BN în ultimii cinci ani

Polițiștii nu sunt feriți de anumite obiceiuri care contravin onoarei și prestanței uniformei pe care o îmbracă. Consumul de alcool este un obicei de care unii nu se prea pot dezvăța, chiar cu riscul pierderii unui statut destul de important.

În ultimii cinci ani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud a deschis nu mai puțin de 166 de cercetări disciplinare prealabile care s-au soldat cu amânări de înaintare sau promovare în grad sau funcție, avertismente scrise, diminuari ale unor drepturi (inclusiv salariale), mustrări, reduceri salariale de la una la trei luni în procent de 5 până la 10 %, întocmirea unor dosare penale, dar și clasări.

Astfel, din ponderea acestor cercetări disciplinare 9,03% au avut ca motivație absențele, 9,36% comportamentul necorespunzător, iar 26,2% au fost „alte motive” pe care IPJ BN nu le-a defalcat. Din totalul de 166 de dosare, 85 au fost cauzate de neglijența manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici, iar 7 cazuri au fost dispuse pe fondul consumului de alcool.

Un astfel de caz, în care un polițist a avut probleme din cauza consumului de alcool, s-a petrecut de curând. Unul din polițiștii din cadrul Serviciului Logistică, aflat înafara orelor de program dar băut, a accidentat mortal un biciclist în Viișoara.

La „bursa zvonurilor” mai circulă o informație potrivit căreia anumiți polițiști ce au metehne bahice sunt menajați în anumite posturi interne, în cadrul unor servicii care nu au contact direct cu publicul, demiterea acestor lucrători fiind pusă sub semnul compasiunii de către conducerea IPJ.

Datele statistice au fost puse la dispoziție de IPJ BN la cererea stiridebistrita.ro.

 

foto:mediafax

Adauga comentariu