Ce cadou de 1 milion lei (noi!) i-a făcut Ovidiu Crețu lui Dumitru Tănase înainte de concediul de pe pârtiile de schi din Austria

Saga relației Crețu-Tănase continuă și în 2018 cu un document semnat de edilul șef cu câteva zile înainte de plecarea în concediu cu mașina instituției și flancat de beneficiarul unor contracte preferențiale acordate de municipalitate.

Cum apare câte-o oportunitate, hop și Tănase cu cerșitul! Este vorba de cadorisirea a aproape un milion de lei noi, mai exact a 200.000 de euro, acordați de municipalitate firmei SC Eurocompozite SRL, patronată de Dumitru Tănase, sub forma unui ajutor de minimis, pentru o perioadă de de trei ani fiscali. Nici n-a investit încă niciun leu, dar Tănase primește asigurări oficiale prin care îi sunt asigurate „relaxări” fiscale.

Ajutorul de minimis constă în renunțarea la veniturile bugetare încasate de Primăria Bistrița prin scutirea firmei Eurocompozite de la plata următoarelor taxe și impozite datorate: impozit/taxa pe clădiri, teren, taxe pentru eliberare certificate de urbanism și a autorizațiilor de construție.

Toate aceste scutiri sunt cerute de Eurocompozite prin adresa 101.844/06.12.2017 înregistrată la Direcția Economică-Venituri a Primăriei Bistrița și se referă la HCL 40/2017 ce are ca subiect acordarea ajutorului de minimis pentru investițiile agenților economici în Parcul Industrial Bistrița Sud.

Eurocompozite dorește să investească în Parcul Industrial Bistrița Sud pentru realizarea obiectivului Hala de producție și montaj produse din fibră de sticlă, proiect care se încadrează, în principiu, în condițiile de eligibilitate stabilite prin Schema de ajutor de minimis. Primăria Bistrița, prin decizia primarului Ovidiu Crețu, emite acordul de principiu privind acordarea ajutorului de minimis, sub rezerva verificărilor ulterioare.

Tănase mai este beneficiarul unor scutiri, declarate ilegale de Curte de Conturi, acordate de Primăria Bistrița firmei Eurocompozite, pentru terenul concesionat de la municipalitate pe o suprafață de peste 56.000 de metri pătrați. Valoarea scutirilor depășește un miliard de lei vechi!

Același tip de ajutor de minimis au mai primit si Centana Com pentru investiții într-o fabrică de prelucarea laptelui, Flaely Grup pentru activități de construcții și Datacor pentru o investiție privind realizarea de fibră optică.

Comentarii

Crina

22.01.2018 14:30

 Ar fi bine de vorbit și despre incantatoarele statui din plastic cu care ne-a fericit tanase in Bistrița: struti cu potcoava-n plisc, mere etc  Tot pe banii noștri! 

Adauga comentariu