Cazul 4 de infecție cu coronavirus din Bistrița-Năsăud este din Salva și a fost transferat la Cluj-Napoca! Informațiile nu mai sunt confirmate de Prefectura Bistrița-Năsăud, comunicarea cu aceștia fiind întreruptă

Bistrița-Năsăud a înregistrat cazul cu numărul 4 de infecție cu Covid-19, fiind vorba de o femeie din Salva, care a fost internată la secția de boli infecțioase, dar care acum a fost transferată la Cluj-Napoca.

Având în vedere faptul că Prefectura Bistrița-Năsăud nu mai comunică cu presa locală, aceste date prezentate de noi nu sunt oficiale. Având în vedere noua strategie de comunicare adoptată de Guvernul României, suntem puși în situația de a comunica date neconformate, preluate de la surse externe.

Iată și comunicatul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud:

Începând cu data de 21.03.2020, nu vom mai comunica informații referitoare la numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați cu COVID-19.
Orice comunicare cu privire la aspectele menționate anterior se va face DOAR de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
La nivel local, vom transmite în continuare informări legate de
•    măsuri pentru împiedicarea răspândirii și pentru combaterea CoVid-19
•    amenajarea de locuri de carantină, fără precizarea locației
•    primirea de material și echipamente de protecție
•    despre măsurile de ordine publică
•    numărul de persoane izolate
•    numărul de persoane carantinate
Vă mulțumim pentru înțelegere!

După cum se poate vedea, Grupul de Comunicare Strategică nu mai comunică, lăsând informația să circule neverificată în tot teritoriul țării. Jurnaliștii au înțeles (marea majoritate și de bună credință) să nu publice informații neverificate din surse oficiale, dar sursele oficiale nu mai confirmă sau infirmă decât informații fade sau recomandări igienice.

Legat de cazul cu numărul patru din Bistrița-Năsăud, femeia din Salva, acesta se pare că ar fi ajuns prima dată la unitatea de primire a urgențelor din Năsăud, apoi a fost transferată la Bistrița. În această situație se impune carantinarea întregului spital orășenesc. Din păcate nici managerul acestei instituții nu răspunde la telefon.

Comentarii

Ionel

21.03.2020 15:31

La spitalul din Nasaud e jale. Se fac internari pe banda, verificarea oamenilir cu un termometru in picioare la poarta spitalului. Echipamente vai de capul lor. Directorul a refuzat cortul si e depasit de situatie. Nu cred ca acolo medicii au habar de ce se intampla.

Adauga comentariu