Caz UNIC în România: o asociație a donat o mașină echipată Centrului de Transfuzii Sanguine pentru o independență în mobilitate! Proiectul „Arthera” la kilometrul Zero (FOTO-VIDEO)

Asociația Civitas Mundi, cea care deține și site-ul donatorionline.ro, a reușit să-și implemeteze unul dintre cele mai inedite proiecte de acest fel din țară, fiind chiar unic în România! Este vorba de o donație constând într-un autovehicul dotat și omologat către Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița-Năsăud, mașină ce se poate folosi atât pentru transportul unităților sanguine către spitalele din județ sau din afara acestuia, dar mai ales pentru deplasarea personalului în teritoriu pentru recoltarea de sânge din comunități.

Proiectul se numește Arthera și se află la kilometrul zero. Un autoturism Dacia Logan MVC a fost achiziționat în leasing de către Asociația Civitas Mundi. Autovehiculul a fost dotat și cu un recipient special pentru transport sânge, achiziționat tot de asociație, iar acestea au fost omologate.

În prezent se fac documentele necesare preluării autovehiculului de către CTS BN. Asociația a transmis următorul mesaj:

Dupa ani de zile in care nu am incetat sa credem in acest proiect.
Dupa zeci de ore de discuții aprinse in care am aparat necesitatea realizării acestui proiect.
Dupa sute de mesaje si rugaminti adresate tuturor oamenilor care ne-au iesit in cale pentru a primi sprijin financiar si nu numai.
Dupa inca o gramada de lucruri pe care acum nu mai vrem sa ni le amintim.
Astazi Judetul Bistrita-Nasaud devine primul judet in care exista o masina dedicata transportului de sânge. (e drept ca e platita doar 40 %) dar am avut un aliat inimos, Automobile Bistrita.

Noi contam mai departe pe ajutorul vostru!, abia am inceput!
Dumnezeu sa ne ajute!
...............
E o lista lunga cu voi cei care ati pus umarul la achiziționarea mașinii asteia.
Noi cei 9, ne înclinam in fata voastră si VA MULȚUMIM de încredere.

Aș vrea să mulțumim tuturor celor ce se implică în acest proiect și fără de care nu s-ar putea face nimic. E un efort comun depus de președintele aosicației, Ionel Simionca, vicepreședintele Titus Banc și voluntarii Maximilian și Oana Drăguț, Dana și Arpad Fulop, Paul Mocian, Mihai Mariașiu, Aurel Țigăoan, Gabriel Dobre și Ovidiu și Gabriela Udrescu.
Nu exista bucurie mai mare decat sa vedem ca ni se alatura tot mai muti oamei in fiecare zi.
Azi cred ca stim cu totii ca trebuie sa Invingem impreuna, altfel murim separat!
Poti pune umarul si TU!
Cauta butonul galben de Donate pe https://arthera.ro/

Dincolo de apelul Civitas Mundi rămâne chemarea la donare, căci frigiderele CTS BN sunt goale, iar nevoia de sânge este mare!

Adauga comentariu