Cât de întâmplătoare este vizita lui Fifor la Bistrița? Este necesară vreo susținere din partea lui Radu Moldovan & Co. pentru conducerea PSD?

Sosit la Bistrița cu o zi înainte de vizita la unitatea militară, ministrul Apărării a părut mai mult un sereist al formațiunii politice, care ia pulsul organizației din Bistrița-Năsăud.

Radu Moldovan susține clar în fața camerelor de luat vederi și a blițurilor jurnaliștilor că, dacă este nevoie de un eventual vot de susținere sau de încredere pentru Dragnea, acesta va fi acordat într-un fel sau altul. În plus, Moldovan susține că întâlnirea la care au fost convocați lideri marcanți ai organizației județene a social-democraților va decide ce fel de vot va trimite PSD Bistrița-Năsăud la congresul național PSD de la București.

,,Este o onoare și o bucurie pentru noi că al doilea om din partid să fie prezent printre noi, acum când vom desemna delegații la congres. Nu știm dacă pe ordinea de zi a congresului va fi un vot de încredere. Eu o să le propun colegilor mei să voteze într-un fel sau altul. Dar asta se va hotărî în ședința de astăzi. Este adevărat că unii îl mai contestă, dar... eu am condus această organizație... colegial. Când se punea problema retragerii sprijinului politic lui Mihai Tudose am propus consultarea Biroului Permanenent, ca să știu care va fi poziția mea. Majoritatea a hotărât să-l sprijinim pe Liviu Dragnea. În organizația din Bistrița-Năsăud nu am întâlnit membri care să fie nemulțumiți de activitatea președintelui PSD” a punctat Radu Moldovan.

Nici ministrul Fifor nu s-a lăsat mai prejos și a glăsuit din postura de președinte al Consiliului Național al PSD: ,,Miza congresului PSD este una foarte evidentă: o activitate a partidului care arată că PSD este cel mai important partid din România, partidul care a câștigat fără niciun fel de dubii alegerile în urmă cu un an și un pic, este partidul care guvernează România și o face cât se poate de bine. Avem o majoritate solidă în Păarlament, lucru care a dus și la o creștere economică importantă, de  7%. Echipa coordonată de președintele Dragnea este una performantă și putem să mergem mai departe. Nu știu dacă se va cere un vot de reconfirmare. Luați-o ca pe o opinie personală: Liviu Dragnea nu are nevoie de reconfirmare. El a fost ales statutar și este cert că a demonstrat că PSD este foarte bine condus“.

Să ne amintim că înainte de căderea Guvernului Tudose, Bistrița a mai avut parte de ,,o vizită de lucru”, cea a fostului ministru al Educației, Liviu Pop. Coincindețele sunt prea mari, căci de fiecare dată, înaintea vreunui eveniment major din interiorul PSD, un anumit „sol” vizitează județul. PSD Bistrița-Năsăud, condus cu sârg de Radu Moldovan, chiar dacă politica este pe planul secund în preocupările președintelui CJ, a știut să penduleze la București, în Kiseleff, exact cum trebuie. Mâța nu s-a rupt la Bistrița niciodată, din contră, are mai mult de nouă vieți, și întotdeauna a cazut în picioare.

 

Adauga comentariu