Casa distrusă de incendiul de la Șirioara va fi reconstruită din temelii

Pe data de 13 februarie,  a casă din localitatea Șirioara din Bistrița-Năsăud era distrusă  de un incendiu. Inițial focul s-a manifestat doar la o cameră, însă flăcările s-au extins rapid și spre acoperiș. În casa cuprinsă de flăcări locuiesc cinci persoane, printre care o femeie în vârstă, o fetiță și o femeie însărcinată.

 

Foarte repede, comunitatea s-a mobilizat iar pe rețelele de socializare s-au făcut numeroase apeluri pentru ajutorarea familiei sinistrate: ”Dragii mei, din păcate la Șirioara o famile a rămas pe drumuri din cauza unui scurt circuit. Familia este formată din 5 membri, un copilaș de 8 ani și o mămica însărcinată în luna a opta, aceasta fiind momentan internată în spital din cauza atacului de panică. La rugămintea părintelui Radu Petri, încercăm să întindem și noi o mână de ajutor familiei greu încercate. Pentru început părintele ne-a oferit un necesar: 35 corni 10/10 la 4 m: 15 grinzi 10/15 la 4 m: 1 grindă 15/15 la 4 : 130 b scândură de 15/2.5 la 4 m: 200 b scândură de 10/2,5 la 4 m: 1 mașină nisip cu sorț: 2 paleți ciment: fier de 8: 80m:50 m pătrați Polistiren de 5. Dacă cineva poate întinde o mână de ajutor financiar sau cu materiale de construcții o poate face prin intermediul asociației noastre, direct familiei sau părintelui Radu Petri”, a scris pe grupul ”Dar din dar se face rai Beclean” Mihaela Săliștean.

Nici primăria Șieu Odorhei dar nici primarul Sorin Sfintean nu au stat cu mâinile în sân, acesta din urmă, interesându-se de nevoile familiei din Șirioara la scurt timp după stingerea incendiului.

”Imediat după stingerea incendiului, am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, iar, noi, cei din primăria am decis să ajutîm cu tot materialul lemons necesar acoperișului dar și cu table care să îl acopere. Din păcate, pereții nu au fost destul de distruși, au fost dați jos, fiind vorba de o casă veche, construită în urmă cu peste 50 de ani, așa că vom da și la rezidirea casei o mână de ajutor. Sper ca în două săptămâni să finalizăm lucrarea”, ne-a spus Sorin Sfintean.

 

 

Adauga comentariu