Braconieri „vânați” de polițiștii bistrițeni: arme, muniție și trofee confiscate. Trei persoane au fost reținute!

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au dat iama printre presupuși braconieri din zona Feldru – Valea Ilvelor după ce au oprit în trafic un autoturism în care s-a găsit o armă de vânătoare.

Acțiunea s-a petrecut vineri, 30 noiembrie, pe raza localității Strâmba, acolo unde a fost identificat un tânăr de 23 de ani din Feldru, posesor al unei arme letale cu destinația vânătoare și un cartuș, pe care acesta le deținea ilegal, nefiind autorizat să dețină, să poarte sau să folosească arme de foc, armă despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la o acțiune de braconaj.

La aceeași dată, pe raza localității Ilva Mică, polițiștii au prins în flagrant un alt bărbat, de 59 ani, din localitate, în timp ce transporta cu autoturismul său, o armă letală cu destinația vânătoare, deținută ilegal.

Astfel, polițiștii au efectuat două percheziții la domiciliile celor doi bărbați suspectați de braconaj cinegetic. În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 6 arme letale, respectiv un dispozitiv de armă letală confecționat artizanal, dintre care 5 au fost deținute fără autorizație. Totodată au fost ridicate 237 de cartușe deținute ilegal, 101 de trofee de mistreț (colți) și telefoane mobile.

„Bărbații de 59 ani, respectiv 23 ani, în complicitate cu alți trei cu vârstele cuprinse între 24 ani și 36 ani, sunt cercetați pentru faptul că în perioada 2017 – 30 noiembrie a.c., ar fi folosit aceste arme pentru comiterea mai multor infracțiuni de braconaj cinegetic” – se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Astfel, față de bărbații de 59 ani și 23 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunerea luării unor măsuri preventive.

De asemenea, în această cauză a fost reținut și un bărbat de 24 ani, din Ilva Mică, față de care, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în vederea documentării întregii activități infracționale.

 

 

Adauga comentariu