Bistrițenii sunt chemați sâmbătă în Piața Petru Rareș. Ei îi cer președintelui CJ și PSD BN să anuleze concursul de la SC Aquabis SA unde și-a angajat fratele director general adjunct

Bistrița Civică a publicat un manifest-chemare pentru toți bistrițenii să vină sâmbăta aceasta, la ora 19.00, în Piața Petru Rareș, în memoria victimelor intervenției jandarmilor din data de 10 august 2018. Mai mult, organizatorii transmit autoritățiilor locale și județene și motivele concrete pentru care vor fi prezenți sâmbătă în Piața Petru Rareș:

„Ieșim în Piață să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit! Ieșim în Piață să spunem răspicat că nu acceptăm nepotismul nici în județul Bistrița-Năsăud! Cerem președintelui Consiliului Județean să anuleze “concursul” pentru ocuparea funcției de Director adjunct la AQUABIS! Cerem depolitizarea instituțiilor publice!

Curățenie generală în instituțiile statului! Afară cu corupții, afară cu incompetenții, afară cu angajații pe criterii de carnet de partid sau pile-relații! Tragicele evenimente de la Caracal devoalează corupția din poliția română, legăturile cu lumea interlopă și cu politicienii de la putere. Rețelele infracționale trebuie destructurate. Interlopii dețin o parte din cifra de afaceri pe plan local, controlează instituții și oameni – inclusiv șefi ai Politiei cu care împart banii. Mai sunt în peisaj și politicienii corupți - ei au generat această situație. Anul acesta ieșim în piețele din orașele țării să spunem că așa nu se mai poate! România nu trebuie să fie captivă corupților, incompetenților și interlopilor!

Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții.

Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile Capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.

Sute de plângeri penale au fost depuse la parchete, însoțite de clipuri, imagini și chiar mostre de haine îmbibate cu gaze, dar iată că nici după un an dosarul nu înaintează. Ieșim în Piață pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaților!”.


Adauga comentariu