Bistrițean dispărut de 18 ani, găsit într-un tramvai în Italia! Familia vrea să-l aducă acasă

Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în peninsulă. Dan Macra, 49 de ani, se pare că a fost recunoscut de familie după ce o româncă l-a fotografiat într-un tramvai din Milano.

Sora bărbatului a declarat că bărbatul ar fi început să consume diferite substanțe interzise și cineva i-ar fi pus ceva în băutură. Ulterior a fost dus într-o pădure unde a fost bătut, iar de atunci nu a mai știu ce-i cu el.

„Am sunat-o pe nepoata mea să-i spun că aproape sigur l-am găsit pe tatăl ei și a început să plângă, își dorește foarte tare să-l întâlnească” a mărturisit Crina, sora bărbatului, citată de redactia.ro.

În fapt, o româncă din Italia a fost cea care a postat o imagine cu un bărbat de care susține că ar fi roman:

„Buna dimineata, dragi români. Azi dimineata in tramvaiul nr 9 din Milano porta Venetia am notat acest om, tin sa precizez ca nu este prima data cand il intalnesc dar azi dimineata l-am auzit vorbind singur in romaneste. M-am apropiat de el sa-l intreb cum il cheama, de unde este si daca nu vrea sa fie ajutat. Nu a stiut sa imi raspunda pentru ca mintea lui nu era in lumea reala ci intr-o lume ireala. Am rugămintea la voi, dacă îl cunoaşteţi, dacă cineva ştie cine este, dacă cineva poate îl caută, să mă ajute să salvăm acest om, măcar să înştiinţăm familia. Cu siguranţă cineva îl caută, nu e posibil un băiat tânăr să trăiască și să sfârșească așa”, a scris femeia pe Facebook, conform sursei citate.

La câteva ore după ce femeia din Italia a postat imaginea cu respectivul bărbat, a primit un mesaj de la sora acestuia. Femeia a precizat că bărbatul era dispărut de 18 ani, după ce a plecat în Italia și nu a vrut să se mai întoarcă acasă.

„Suntem aproape în totalitate siguri că este fratele nostru, avem 18 ani de când îl căutăm. Câțiva ani în urmă poliția ne-a transmis că l-a găsit, dar el nu mai voia să știe nimic de noi, dar cum l-am văzut acum în poze nu cred că mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru el. Noi am vrea să îl aducem acasă, să ne ocupăm de el, e fratele nostru, nu-l putem lăsa să trăiască pe străzi, în condițiile alea. Ne bucurăm să știm că este în viață, asta e cea mai bună veste până acum.”, a spus sora bărbatului.

Bărbatul dispărut are 49 de ani și se numește Macra Leon Antonius și este originar din Bistrița, iar în 2002 a plecat la muncă în Italia.

Pe vremea aceea era căsătorit și avea doi copii, dar a plecat în Italia pentru a le oferi o casă acestora. Conform rotalianul.com, unul dintre fraţi va merge personal în Italia şi îl va aduce acasă.

 

 

Adauga comentariu