Bistrița după un nou COD ROȘU de vreme rea: grindină, copaci rupți și multe zone inundate! (VIDEO)

După mai multe zile de caniculă, Bistrița a intrat în această dimineață sub un nou cod roșu de vreme rea, cod transformat apoi într-unul portocaliu. Ziua a debutat cu o ploaie violentă însoțită de grindină de dimensiunea unui ou de porumbel.

ISU BN și SVSU Bistrița ai intervenit în vederea degajării unor zone carosabile sau pietonale în care se aflau crengi mari desprinse din copaci, pe străzile G-ral Gr. Bălan, Avram Iancu și Tudor Vladimirescu. Deși inițial s-au anunțat copaci căzuți pe carosabil, din aceștia erau doar crengi rupte, ce-i drept destul de mari și care puteau cauza daune destul de importante. Intervenția SVSU și a ISU a constat în îndepărtarea crengilor desprinse din copaci.

Ploile care au căzut peste Bistrița până la ora 11:00 au reușit din nou inundarea anumitor zone fierbinți ale orașului, în special parcări, treceri de pietoni și intersecții, acolo unde canalizarea nu mai face față de mult timp. Nici șoferii aflați în trafic în acele momente nu au mai ținut cont de apa acumulată în intersecții, sfidând restul participanților la trafic, în special pietonii.

Chiar dacă în această perioadă se lucrează la infrastructura rutieră a orașului, sistemul de canalizare îmbătrânit fizic și moral, nu mai face față acestor ploi, devenite din ce în ce mai violente și cu o cantitate de apă foarte mare căzută într-un timp scurt.

Administrația locală nu are nici măcar în vedere un proiect prin care să se reușească într-un mod sau altul rezolvarea acestei probleme devenită din ce în ce mai spinoasă. Nici potențialii candidați pentru fotoliul de primar nu pomenesc ceva în acest sens, toți mizând doar pe reparații de drumuri și construcția de locuințe, cu alte cuvinte numai populisme.

Adauga comentariu