Bernadette Szocs duce și Bistrița la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea s-a calificat alături de echipa feminină de tenis de masă la turneul de la Gondomar (Portugalia) unde au învins echipa Indiei

Tenisul de masă românesc și-a câștigat locul în familia olimpică. Echipa feminină tricoloră, campioană europeană en titre, și-a asigurat biletul pentru Tokyo 2020 printr-o calificare pe cât de frumoasă, pe atât de tensionată, obținută la turneul de la Gondomar (Portugalia). În formula Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs și Irina Ciobanu (rezervă), echipa României a învins India cu 3-2 în meciul care i-a asigurat biletul la JO.

 

Miza meciului cu India a fost uriașă, iar evoluția scorului a relevat tensiunea din cele două tabere. În primul meci, la dublu, Elizabeta Samara și Daniela Dodean Monteiro au fost conduse cu 1-0 și 2-1, dar au ridicat nivelul jocului și au închis întâlnirea cu 3-2.

 

În partida a doua, Bernadette Szocs a început bine cu Manika Batra, locul 47 mondial, dar după ce a luat primul set nu a mai găsit soluții la jocul indiencei. S-a făcut 1-1 la general.

În a treia întâlnire, Samara a avut un singur moment de slăbiciune, în setul doi, dar s-a răzbunat din plin cele două care au urmat. În setul trei, indianca Ayhika Mukherjee a luat numai două mingi! În meciul 4, Bernadette Szocs a părut că are puterea de a câștiga duelul cu Sutirtha Mukherjee, mai ales după ce a egalat la 2, dar setul cinci a fost dominat clar de indiancă. Astfel, soarta meciului și a calificării la JO s-a decis în ultimul duel, dintre Daniela Dodean Monteiro și Manika Batra. Valoroasa jucătoare tricoloră a fost ca un tavălug și s-a impus cu 3-1.

 

Federația Română de Tenis de Masă, condusă de Cristinel Romanescu, și-a atins astfel obiectivul. Echipa feminină s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde are șanse să ajungă și un jucător român, în urma turneelor de calificare rămase (se mai pot câștiga doar locuri individuale). Echipa masculină tricoloră a ratat calificarea la JO prin turneul de la Gondomar.


România a ajuns acum la 53 de sportivi calificaţi la JO 2020 până în acest moment (nominală sau locuri cotă):
 

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Ciclism (1): Vlad Dascălu (mountain bike);

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);

Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m).

 

Adauga comentariu