Avocatul Gheorghe Piperea: "Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă ar trebui să fie cercetaţi penal pentru falimentarea frauduloasă a Realitatea TV"

Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă ar trebui să fie cercetaţi penal pentru falimentarea frauduloasă a Realitatea TV, susţine avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

"Conform “presei” care folosește din ce în ce mai inteligent clickbait-ul, Rareș Bogdan tună și fulgeră în direct. Din nou. Cică mai bagă și câte o lacrimă-două, așa, de efect. Să-l oprească cineva pe furtunos. Mai vrem să circulăm și noi cu avionul, și nu vrem turbulențe.

PS Nimeni nu se întreabă de ce stimabilul euro-parlamentar cu imunitate iurope nu e atins nici macăr cu o floare de organele de cercetare penală. Nici el, nici fostul său săf, Gușe. Bancruta frauduloasă și delapidarea sunt acceptabile când servești patria dă driapta, huh?", scrie Piperea pe Facebook.

Televiziunea Realitatea TV a pierdut două acțiuni la Înalta Curte de Casație și Justiție, căi prin care a încercat să scape de faliment. Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvență, și să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul. Ulterior, însă, compania a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție două acțiuni în încercarea de a scăpa de faliment. Mai exact, a depus o cerere de revizuire a deciziei Curții de Apel (care trimitea compania în faliment), cerere respinsă de instanța supremă pe 17 septembrie. Apoi, Tribunalul București a sesizat Înalta Curte, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București. Și aceasta fără succes: marți, 8 octombrie, Înalta Curte a respins și această cerere.

CNA a refuzat să mai prelungească licenţa Realitatea TV după rămânerea definitivă a deciziei de faliment. Întreaga echipă a televiziunii s-a mutat pe Realitatea Plus.

Comentarii

Balan Marius- e...

13.01.2020 10:00

Rares Bogdan sa fie cercetat  numai ca este FURTUNOS. ? Un mare cacat ai descris d-le avocat ! Concret vina cu dovezi de frauda la  ziaristul Rares. Pt. jmecherul de GUSA nu bag mana-n foc !

cititor

13.01.2020 10:10

NU ! MAIDEGRABA EI SI CU ACEL ORESTE - prietenul lor , ar trebui sa fie cercetati penal pentru instigarea la dezordinea care s-a intamplat la miscarea neautorizata a diasporei din 10 august... cand jandarmii au fost nevoiti sa restabileasca ordinea in fortza. A vazut toata tzara cum ei personal, la TV urmareau evolutia situatiei de la fata locului si instigau ce si cum sa faca derbedeii care au facut dezordinea de nedescris din acea piatza . Asta ar trebui sa se intample .De ce credeti ca acuma s-a inscris Rares Bogdan in PNL... ptr ca deja-i tzatzaie cu*u... si stie ca odata si odata... acel moment se va produce, ca pana la prescriptia faptei inca mai este timp suficient, va veni la putere cine trebuie si sunt sigur ca nu vor scapa .  

Adauga comentariu