Au fost mai bune, și vâlcencele, și arbitrii! Gloria 2018 – SCM Râmnicu Vâlcea: 21 – 27. Un joc pe care trebuie să-l uităm rapid (VIDEO - declarații după meci)

Valoarea unei echipe ca SCM Râmnicu Vâlcea nu trebuie scoasă în evidență de arbitraj, fetele antrenate de Florentin Pera fiind în stare să câștige un meci pe propriile picioare, iar acest lucru s-a văzut destul de clar la Bistrița.

Partida din optimile Cupei României la handbal feminin între Gloria 2018 și SCM Râmnicu Vâlcea a fost la discreția oaspetelor aproape din primul minut al jocului. Prestația de Champions League a vâlcencelor, coroborată cu o zi deloc bună a sportivelor lui Pașca, precum și cu arbitrajul cel puțin haotic al cuplului constănțean Ionuț Cazan și Gesur Suliman, a făcut ca Gloria 2018 să părăsească competiția relativ timpuriu, având în vedere parcursul de până acum al fetelor în roșu și negru.

Gloria 2018 a ieșit din ritmul meciurilor jucate la trei zile, fapt ce a rupt puțin tempoul. Apărarea, care a fost cotată a doua din faza grupelor Cupei EHF, după cea a lui Odense, nu și-a mai arătat valoarea, iar faza de atac nu a mai avut nici forța și nici inspirația din meciurile cu Erd sau Odense. La toate acestea s-au mai adăugat și câteva absențe din lotul lui Pașca, cea mai notabilă fiind a Nicoletei Dincă, indisponibilă din motive medicale.

Jocul făcut de vâlcence a fost unul demn de poziția din clasamentul Ligii Florilor și de titulatura de campioană en-titre. Apărare dezarmantă și aproape impenetrantă, iar atacul extrem de ager și inovativ. SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat la Bistrița exclusiv pe mâna ei, dar din păcate, la proporția rezultatului final au contribuit și cei doi arbitrii care, fără dubii, erau din alt film. Cele mai multe greșeli au fost cele de arbitraj și nu cele personale, forțate sau neforțate ale jucătoarelor de pe teren, erori făcute în detrimentul ambelor echipe, dar subiectivismul ne face să credem că balanța acestora a înclinat mai mult în defavoarea Gloriei.

Una peste alta, această partidă trebuie uitată foarte repede, căci Gloria a pierdut o bătălie, nu un război. Redutele pe care Pașca va încerca să le străpungă în continuare sunt Liga Florilor și Cupa EHF. Urmează un alt meci extrem de greu la Zalău, acolo unde domnește Gheorghe Tadici. Sâmbătă, 22 februarie, HC Zalău – Gloria 2018, meci ce se va disputa la o oră de matineu, 12:30. Miercuri, 26 februarie, Gloria va întâlni pe teren propriu cealaltă Glorie din Ligă, Gloria Buzău, urmând ca în prima zi de mărțișor, în Sala Polivalentă din Bistrița, să se dispute prima manșă din sferturile Cupei EHF între Gloria 2018 și Herning Ikast Handbold din Danemarca.

În sport, mai există și asemenea momente, ceea ce-l face și mai atractiv. Capul sus, mingea-n poartă!

Declarație Florentin Pera, antrenor SCM Râmnicu Vâlcea:

Declarație Horațiu Pașca, antrenor Gloria 2018:

Adauga comentariu