Asfalt Tango de Bistrița: Turc îi dă cu mixtura în cap lui Cristian Niculae

1,2 milioane de euro alocă primăria Bistrița din bugetul local subțiat de salariile babane ale șefilor și directorilor din clădirea situată în Piața Centrală, nr.6, pentru a asfalta 47 de străzi din oraș, ”din bordură în bordură, punem și ceva mixtură”, asta ca să fim în rând cu asfaltarea cu puternic iz electoral.

 

Dacă pe majoritatea străzilor, asfaltarea era obligatorie, în cazul celui mai circulat bulevard din municipiul Bistrița, ”Republicii”, există voci care spun că decaparea de la miezul nopții nu folosește nimănui. Mai mult, Ioan Turc fost viceprimar, acum șef la PNL Bistrița-Năsăud, spune că ”să decapezi integral bulevardul și să torni un asfalt nou este ca și cum ai demola o casă bună și ai face alta identică, doar ca să nu te plictisești”. El susține că, decaparea și asfaltarea se face în condițiile în care, în Bistrița există drumuri impracticabile și de pământ, străzi în beznă și gospodării inundate la fiecare ploaie mai mare.

 

Reasfaltarea, expresia unei prostii nemărginite pe banii bistrițenilor

Turc, vizibil iritat de decaparea ”comandată” de vicele Niculae, toarnă și mai tare gaz pe foc, așa cum va fi turnată mixture asfaltică în piscinele decapate ale bulevardului Republicii: ” Acest lux, de a reasfalta ce era deja asfaltat, este expresia unei prostii nemărginite, pe banii bistrițenilor. Câteva intervenții punctuale ar fi rezolvat problema, iar cu restul asfaltului am fi adus în.prezent zeci de familii care locuiesc pe străzi desfundate. PSD-ul din primărie se plânge că nu are bani, dar, din 2008 și până astăzi, milioane de euro au fost tocate pe lucrări inutile sau prost făcute”.

 

1,2 milioane de euro pentru 47 de străzi

În martie a.c., viceprimarul Cristian Niculae, a anunțat într-o conferință de presă că 47 de străzi urmează să fie asfaltate în Bistrița. Preț: 5,4 milioane de lei, toți din bugetul municipal:  „Am decis ca 47 de străzi din Bistriţa să le reabilităm prin turnarea unui strat de asfalt pe toată suprafaţa drumului, din bordură-n bordură. Am împărţit cele 47 de străzi în şase loturi, din care cinci vor fi scoase la licitaţie prin Direcţia de Servicii Publice. Vor fi încărcate pe SEAP zilele următoare, iar unul din aceste loturi va fi executat de către DSP Bistriţa. Suprafaţa reabilitată a celor 47 de străzi, care sper eu că vor intra anul acesta în execuţie şi dacă ne mişcăm repede, la începutul acestei ierni vor fi asfaltate,  este de 131.229 mp, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 5,4 milioane lei, aproximativ 1,2 milioane euro”, a declarat Cristian Niculae.

 

B-dul Republicii a fost reabilitat capital în 2007, împreună cu întreg traseul prin Bistrița al DN 17, care mai cuprinde: Libertății, Independenței, Gării, 1 Decembrie, Calea Moldovei (6 km/ sens). Prețul reabilitării a fost de 6 milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Vizitator

07.09.2019 13:53

Asfaltarea integrală a bulevardului Republicii reprezintă o risipă inutilă. Lucrarea nu era necesară deoarece partea carosabilă a străzii se prezenta foarte bine, in vreme ce alte străzi din oras cu stare mult mai precară sunt neglijate de foarte multă vreme. Intr-adevăr, pe B-dul Republicii erau câteva probleme ce au fost rezolvate prin intervenții punctuale 

Adauga comentariu