Aroganță de primar pe final de carieră: Ovidiu Crețu introduce modernismul pentru copiii dintr-o școală din Slătinița – olița la purtător!

Cartierul aparținător al Bistriței, Slătinița, este o mică și ignorată localitate aflată la nici 10 kilometri de Bistrița europeană a celui mai tare și mai bun edil din țară, așa cum se autointitula cândva Crețu Ovidiu. Acolo trăiesc o mână de aproximativ 500 de suflete care joacă într-o piesă de teatru sumbră pentru ei, comică pentru edil.

Slatinița este satul medieval pe care-l vedem anual pe Pietonal într-o reconstituire a ceea ce a fost cândva Bistrița. La Slătinița nu au ajuns nici romanii cu ale lor viaducte, drumuri sau canalizări. Dar acolo trăiesc oameni normali (dacă îi putem numi așa), oameni care nu sunt acting-people. Printre ei sunt și copii, fapt pentru care îi cerem scuze primarului cosmopolit.

În staul medieval Slătinița există două școli cu puțini elevi. Mulți dintre aceștia urmează cursurile simultane predate de o tânără suplinitoare pe mai multe nivele cuprinse între clasa 0 și clasa a III-a. Acei copii nu beneficiază de „luxul” de a avea o toaletă în clădire. Ei sunt acei copii care ne strică imaginea județului la nicel național deoarece școala lor este una din puținele rămase cu buda în fundu curții în Bistrița-Năsăud.

Conform timponline.ro, delegatul sătesc Maftei Pop, cel care vine la fiecare ședință de Consiliu Local pentru a transmite păsurile locuitorilor din Slătinița, se ruga de domnul primar să-i „rezolve” cu două toalete ecologice, măcar pentru perioada care urmează, să treacă și ei iarna mai decent din acest punct de vedere:

„Dacă ați putea, domnule primar, măcar două toalete ecologice să fie cât mai aproape de copilași. Avem 25 de copilași între 3 și 6 ani și școala este peste podeț. Mai ales când vine iarna, un copilaș trebuie dus de mânuță la toaletă. Eu cred că o ar fi o soluție măcar pentru moment”.

Creatorul celei mai mari țepe din istoria modernă a Bistriței, tatăl wonderlandului plin de interese meschine, bălării, gropi și gunoaie, Ovidiu Crețu, nu zice „nu” variantei propuse de delegatul sătesc, dar are o soluție și mai cool:

„Nici acasă nu au apă copiii ăia, că nu este! Asta este situația acum! Putem să aducem toalete ecologice, dar nu vor face față. Sigur că, la grădiniță, știm mulți și aici în Bistrița, copiii merg cu olița!!

În mai bine de 10 ani, acest edil nemaipomenit, deși a avut de fiecare dată în promisiunile electorale adresate locuitorilor votanți din Slătinița acest capitol la purător, nu a reușit să facă o aducțiune de apă pe 10 kilometri! Acum, nici măcar o simplă cerință nu este în stare să o ducă la îndeplinire, mai mult din bun simț, cea legată de două toalete ecologice. Putea plusa și să zică „patru”, dacă știe el că două nu ar face față. Aroganța și înfumurarea însă sunt deasupra omeniei, bunului simț și orgoliului celui care preferă să ia împrumut bancar și să spargă între 5 și 7 milioane de euro numai pentru pârtia de schi, emblemă a mandatelor crețiene.

Adauga comentariu