Administratorul unui ziar și al unui grup de știri din Beclean, amenințat de o „ceafă lată” pentru că a postat imagini cu gunoaiele din gara orașului: „Îți rup capul!” (AUDIO)

Există anumite locuri în care încă se mai vorbește de „teritoriu” sau de „spațiu de influență” din partea unor personaje care pozează în interlopi. Ironia face ca unul dintre aceste locuri să fie chiar gara din orașul de pe Someș, Beclean, acolo unde există un „stăpân”, un barosan care „răspunde” de teritoriul respectiv și care în „împărăția” lui nu acceptă critică civică. Bine, nici nu credem că înțelege termenul...

În fapt, Marius Farcaș - administratorul unui grup de știri (Se întâmplă în Beclean) și al ziarului on-line Tajurn.ro, a publicat în dimineața zilei de sâmbătă, 13 iulie, câteva fotografii surprinse în Gara Beclean din care se observă supraîncărcarea coșurilor de gunoi, titlul postării fiind „Să vină turiștii!”:

Marius Farcaș nu este la prima postare de acest gen, cochetând cu jurnalismul din postura de administrator al unui ziar, acesta a sesizat de-a lungul timpului și alte aspecte mai mult sau mai puțin plăcute legate de orașul de pe Someș. Numai că, sâmbătă este contactat pe facebook de o persoană ciudată care nu numai că i-a reproșat faptul că fotografiază gunoaiele, dar l-a și amenințat cu violențe, semn că s-ar fi încălcat un anumit teritoriu stăpânit într-un fel sau altul de individul în cauză.

Cel mai probabil, cel care se ascunde pe facebook în spatele numelui de Claudiu Ovidiu, este responsabil din partea firmei de salubritate de acel sector, dar care se comportă ca un șef de clan interlop pe un teritoriu controlat prin impunerea terorii.

Adevărații responsabili de curățenia sectorului respectiv ar trebui să știe că Gara Beclean nu se poate concesiona unor „cefe late”, fiind un bun comun. Libertatea de exprimare în Beclean nu există în zona gării, acolo unde acționează indivizi de acest gen, care nu pot decât impune frică și teroare.

Marius Farcaș a decis ca această poveste să ajungă și pe masa procurorilor, acesta făcând o plângere penală împotriva celui care se crede stăpânul gunoaielor din Gara Beclean:

„Nu doresc daune materiale, nici măcar nu doresc ca individul să facă pușcărie, departe de mine gândul, însă îmi voi retrage plângerea dacă și numai dacă acesta va face o vizită într-o secție de chirurgie buco-maxilo-facială, să vadă cu ochii lui ce înseamnă să „rupi capul” cuiva, precum și o vizită la un penitenciar, să vadă cum e locul în care ajungi dacă „rupi capul” cuiva, toate acestea pe cheltuiala lui, bineînțeles!” – ne-a declarat Marius Farcaș.

Administratorul grupului de știri și al ziarului on-line a dat deja și prima declarație în fața polițiștilor din Beclean, acolo unde a specificat în clar doleanțele lui.

Comentarii

Bolog Alexandru

18.07.2019 20:15

Mai Ghiolbane daca nu-ti vezi de treaba ta de gunoier o sa raspunzi. Nu te amenint, vreau sa te aduc pe calea civilizata. Ordinarii mai au loc in Beclean ?? 

Adauga comentariu