Adevărul din vinul de Teaca: Medalie de Aur pentru SAUVIGNON BLANC 2018 de la Valea Ascunsă!

Bistrița-Năsăud devine un județ foarte interesant din mai multe aspecte, dar dacă vorbim de vița de vie și vinul zămislit pe aceste dealuri, atunci interesul crește. La acest capitol avem și cu ce ne lăuda, căci cramele din județ încep să fie apreciate dincolo de granițele acestuia, iar premiile curg în cramele locale precum vinul în pahare.

Cel mai recent concurs dedicat atât gastronomiei, dar mai ales vinurilor, a vut loc la finalul lunii spetembrie la București, acolo unde au fost prezenți cei mai buni dintre cei buni. Gala decernărilor acestor premii a avut loc însă, conform unor demersuri inițiate în 2017 de către GastroArt.ro, Vinul.ro și Chef Nico Lontras, în prima duminică a lunii octombrie.

„Valea Ascunsă”, o cramă cochetă, care aparține familiei Muntean, deține 20 de hectare de viţă de vie, adică 93.330 de viţe, îmbăiate în câteva mii de ore de soare pe an, renăscute pe dealurile din Ascunsa, comuna Teaca, județul Bistriţa-Năsăud. Printre soiurile cultivate la Ascunsa se regăsește și Sauvignonul alb, vin care a primit aprecierea juriului într-o competiție cu crame de renume din România: Domeniile Ceptura, Domeniul Bogdan, Tohani sau Cotnari.

SAUVIGNON BLANC 2018 de la Valea Ascunsă a primit din partea Vinul.ro Premiul Național de Excelență și Medalia de Aur. Acest vin nu se alfă la prima sa victorie, căci tot în acest an, în primăvară, în cadrul Comcursului „Povești cu vinuri românești”, SAUVIGNON BLANC 2018 de la Valea Ascunsă a câștigat marele premiu de 5.000 de euro la categoria ”Regizor al vinului alb”.

Tot în cadrul festivalului sus menţionat, s-au oferit șase Mari Medalii de Aur, 35 de Medalii de Aur şi 16 Medalii de Argint ce au fost acordate vinurilor românești în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă Vinul.ro & GastroArt. Peste 150 de invitaţi au fost prezenți într-o seară festivă atât pentru lumea vinului, cât şi pentru cei din domeniul gastronomiei. În afară de vinuri, au fost acordate distincții și pentru bucătari, scriitori, edituri, restaurant și alte companii cu rezultate deosebite în sfera gastronomiei.

„Valea Ascunsă” are și un magazin de prezentare, deschis de curând la Bistrița. Magazinul „Valea Ascunsă” se regăsește pe strada Gh. Șincai la numărul 25, vis-a-vis de Biserica Catolică, acesta fiind deschis publicului de luni până sâmbătă inclusiv. La fel ca în cazul celorlalte crame din județ, Valea Ascunsă are o poveste reinterpretată cu profesionalism de Marin Ecedi și echipa lui de aur de la Transilvania Print.

Adauga comentariu